FILIT
Obsah
Chronológia
Registre
Diskusia
Správa
Reakcie
Posielanie

Re: Nežná revolúcia

Poslal(a) Richard dňa 18. Januára 2005 o 10:50:58:

Ako reakciu na: Nežná revolúcia autora Silvia zo dňa 28. Decembra 2004 o 12:50:23:

1. spojenie terminov nezna a revolucia je logicky nezmysel.
2. nositelmi idei su ludia a tito ludia ich aj mozu realizovat. ak a tu budoval 40 rokov socializmus tak to bola len idea. skutocny socializmus alebo inaksie povedane optimalnejsie vykonavany sa dial a deje este v severskych statoch. mal som tu cest pobudnut aj v Dansku aj vo Svedsku a videl som zazil som. (to ze som tam mohol byt bolo inac vdaka zmene v 89) tymto chcem povedat tolko, ze ak sme zmenili system-to je spravny vyraz- ze nerozhoduje o vsetkom jedna politicka strana ktora sa naozaj starala do vsetkeho a narobila kopec zla-odporucam faktograficku monografiu Zlociny komuniznu, a nastolil sa system pluraritny tak je to len OK. otazne je co my ako ludia, obcania s tymto urobime. samotny system nie je spasonosny. to ako ked si das kvalitnejsi program do PC este neznamena ze budes vykonejsi-musis sa v nom naucit pracovat.
3. z vyssie napisaneho vyplyva, ze skutocna zmena musi nastat v kazdom jedincovi, vtedy je mozne zacat kvalitativnejsi level bytia. nepomozu zakony ani nariadenia. iba sa ZNEUZIVAJU. a to vidime dnes a evokuje to domienku, ze je to horsie ako bolo. nie je to horsie. su to neporovnatelne veci. z hladiska faktografie a historickych suvislosti je to zliozity problem presahujuci ramec tejto diskusie, preto som vypichol len filozoficky bazalne principy.

ukonciom to zhrnutim- kazdy jedinec je v demokratickom systeme zodpovedny ci viac ci menej za vsetko. cize aj my sme za to na co nadavame. pred 89 sme tojednoducho hodili na stranu, coz aj bola pravda lebo si uzurpovali pravo o vsetkom rozhodovat.
A TOTO SA ZMENILO. je na diskusiu, ci pohlavarov bolo treba zastrelit, zavriet, vyhostit, odpisat z verejneho zivota alebo sa s nimi dohodnut a prenechat im hoispodarsku moc-toto sa stalo. vsetci byvali prominenti maju teraz majetky takpovediac bezpracne a tym co chcu prosperovat vlastrnou sikovnostou poriadne strpcuju zivot zakjonmi, byrokraciou, obstrukciami a korupcnym sudnictvom (mimochodom tiez v rukach byvalych...) a to ci je to KDH HZDS alebo H2SO4 je celkom jedno to su len triky pre volicov.


Reakcie




Posielanie reakcie

Meno:

E-Mail:

Vec:

Komentáre: